PUR-systeem

PUR = Partiële Uurwerk Reparatie
Het PUR-Systeem of -Beurt is een restauratiemethode die is ontwikkeld voor klokken met één of meerdere specifieke mankementen. Zoals bijvoorbeeld een gesprongen veer, een gebroken wijzer of een ontregelde slinger. De nadruk kan ook liggen op het verzorgen van het uiterlijk van uw klok!

Kleine ingreep:  
Voor een relatief klein budget worden alleen partiële reparaties uitgevoerd die direct de betrouwbaarheid vergroten of het uiterlijk verfraaien.
Meestal is de ingreep maar klein, dus spreekt het voor zich dat de overige delen van de klok nog in goede conditie moeten verkeren, indien een totaal functioneren gewenst is.

Twee voorbeelden:
Een Engelse tafelklok met een slagwerkprobleem.
Een vuur vergulde Empire-pendule waarbij verzorging van het uiterlijk.

De PUR-Beurt kan gecombineerd worden met een Ultra-Sonore-Reiniging (USR).
Oude olie, stof en vuil worden losgeweekt, in een zacht bad met hoogfrequente golven. Hierdoor verminderd de weerstand tussen de draaiende delen en blijft er dus meer energie over om uw klok nog beter te laten functioneren.

Nota bene
Net als bij een geneeskundige behandeling is de PUR-Beurt een middelenverbintenis waarbij de KlokkenDokter naar beste kunnen partiële mankementen herstelt. De kosten zijn daardoor beperkt, maar er is dan vanzelfsprekend geen garantie op de perfecte totale werking van alle functies.

 
 
 

 

 

Terug naar =>Maatwerk en Methoden