zondag 28 april 2019: Erfgoeddag

Tussen 10-17u. bent U welkom in het ambachtelijk atelier in 2950 Kapellen

 

Breng uw eigen klok mee!
klik hier voor een wegwijzer
 
 

Bezoek het atelier van de KlokkenDokter in Kapellen! Bernard Meier, voert al decennia lang het oeroude ambacht van uurwerkmaker uit en kent alle facetten van dit boeiende en veelzijdige vak. Hij zèlf vertelt aan geïnteresseerde bezoekers over oud bewaarde geheimen van het klokkenmakers-ambacht.

Het lijkt er op dat in dit restauratieatelier de tijd is blijven stilstaan. Maar alle klokken tikken voort, slaan op een bel of spelen een muziekwerkje uit vervlogen tijden. De muzikale tonen van een mechanische muziekdoos of een orgelklok zorgen voor een vrolijke noot op de 'ziekenafdeling' van de kliniek van de KlokkenDokter Bernard Meier.

Tijdens uw bezoek wordt de vakbekwame zorg belicht voor deze objecten uit vroeger dagen waarin het gebruik èn de productie ervan nog heel normaal was. Breng gerust uw klok mee en stel uw vragen.

Door zijn zeer brede vakkennis van technieken biedt de KlokkenDokter eveneens oplossingen bij de restauratie van kleine beschadigde gebruiks- of kunstvoorwerpen van materialen als steen, hout, brons en andere metalen..

------------------------------------

Voor het eerst kunt u -op een opendeur dag bij de KlokkenDokter- kennis maken met een tweede ambachtsman Yannick Jacobs, Keizer van het ijzer.
Yannick toont u werk uit zijn ambachtelijke smederij in Kalmthout, waar hij traditioneel werkt met tijdscorrecte gereedschappen en technieken. Met hamer en aambeeld. Het resultaat is authentiek.
Hij doet restauraties, reproducties, reparaties en smeedwerk.

------------------------------------

Beste bezoeker:

Als u komt en u heeft thuis nog op overschot poetsdoeken liggen, oude lakens ed, dan mag u die meenemen.

Ja zeker, er wordt ook nog met de hand gepoetst!

En oude afgedankte raderwerken voor onderdelen zijn ook welkom.

Bernard Meier - KlokkenDokter

Vloeiende 25, 2950 Kapellen (Antwerpen-België)

03 605 28 08