Dag van de Ambachten

zondag

18-11-2018

10-17u

 

 

Welkom bij de KlokkenDokter in Kapellen!

Breng uw eigen klok mee!

 

Bezoek het atelier van de KlokkenDokter in Kapellen! Bernard Meier, voert al decennia lang het oeroude ambacht van uurwerkmaker uit en kent alle facetten van dit boeiende en veelzijdige vak. Hij zèlf vertelt aan geïnteresseerde bezoekers over oud bewaarde geheimen van het klokkenmakers-ambacht.

Het lijkt er op dat in dit restauratieatelier de tijd is blijven stilstaan. Maar alle klokken tikken voort, slaan op een bel of spelen een muziekwerkje uit vervlogen tijden. De muzikale tonen van een mechanische muziekdoos of een orgelklok zorgen voor een vrolijke noot op de 'ziekenafdeling' van de kliniek van de KlokkenDokter Bernard Meier.

Tijdens uw bezoek wordt de vakbekwame zorg belicht voor deze objecten uit vroeger dagen waarin het gebruik èn de productie ervan nog heel normaal was. Breng gerust uw klok mee en stel uw vragen.

Door zijn zeer brede vakkennis van technieken biedt de KlokkenDokter eveneens oplossingen bij de restauratie van kleine beschadigde gebruiks- of kunstvoorwerpen van materialen als steen, hout, brons en andere metalen..

Op deze Ambachtendag 2018 kan èn mag het atelier van de KlokkenDokter zeker niet ontbreken!

 

De KlokkenDokter verwelkomt eveneens poetsdoeken (jazeker, er wordt ook nog met de hand gepoetst) en oude afgedankte raderwerken voor onderdelen.

 

klik hier voor een wegwijzer

 

 

Indien u toch in de buurt bent, bezoek dan eveneens de studio van fotograaf Robert Biesemans, op 600 meter wandelafstand van de KlokkenDokter gelegen.

Maak kennis met deze kleine fotostudio en het ambacht van fotograaf. U kunt hier o.a. zien hoe een foto bewerkt wordt. Breng wat eigen foto's mee om ze samen te bespreken. Stel uw vragen en Robert Biesemans maakt er een gezellige en nuttige fotobabbel van.

Klein Heiken 43

2950 Kapellen 0477 26 16 07

Link

 

Bernard Meier - KlokkenDokter

Vloeiende 25, 2950 Kapellen (Antwerpen-België)

03 605 28 08